PSIHORAMA

vineri, 4 noiembrie 2016

E timpul!
(6)

ROMÂNIA BOLNAVĂ DE SINDROMUL VICTIMEI CARE ÎȘI APĂRĂ ȘI CHIAR ÎȘI ADORĂ AGRESORUL!

„Iepoca de aur“... toată lumea se prefăcea că trăişte bine şi că este fericită. Românii au trăit vremuri de coșmar în anii ’80, în special în ultima perioadă... și totuși mulţi dintre ei nu au încetat să fie nostalgici după acele vremuri…. Fenomenul este unul psihologic: sindromul victimei care ajunge să-și apere și să-și adore agresorul. Sau altfel spus: sindromul Coreea de Nord. E mult mai mult decât Sindromul Stockholm, pentru că aici este vorba despre un popor. Dacă vreți o explicație, aici este vorba de un fenomen straniu de TRANSFER patologic, „virusare psihologică”, asimilarea victimei, de stăpânire, de dominare. Preoții ar spune că este vorba despre posesia răului… se poate spune și așa. Pentru detalii citți Freud, Jung, Comte etc.

Dar cum are loc procesul (transferul)? Este vorba despre polarizare, cel dominator îl posedă și îl asimilează pe cel slab. ÎNTRE CEL DOMINATOR ȘI CEL DOMINAT EXISTĂ O POLARITATE (o atracție fatală pentru cel slab). Unul este plus (energie) iar celălalt minus (energie). Tot ce trebuie să facă dominatorul este... să-l mențină dependent, slab pe cel dominat. Vedeți cele 10 legi ale polarității, care sunt universale și imbatabile. Întotdeauna balena va mânca peștele mic, niciodată invers. Înțelegeți de ce politicienii, oamenii de afaceri, prelații vor mereu putere, putere... pentru că întotdeauna este un pește mai mare. Șansa celor slabi este să se unească, să devină UNUL. Unirea celor slabi este coșmarul politicienilor. Dar unitatea este și ea supusă polarității... multă putere... dar în ce sens, pozitiv sau negativ? constructiv sau  distructiv? Aici au grijă politicineii... să fie cât mai distructivă! Dar haideți să vedem cum a ajuns ROMÂNIA BOLNAVĂ DE SINDROMUL VICTIMEI CARE ÎȘI APĂRĂ ȘI CHIAR ÎȘI ADORĂ AGRESORUL.

Transferul este strâns legat de PROIECȚIE (expulzarea unor sentimente, dorințe, frustrări, pe care individul nu și le asumă). Prin proiecție... am rezolvat: nu noi suntem vinovații, ci clasa politică, nu noi avem hoția în sânge, ci clasa politică, nu noi suntem leneși, ci clasa politică, nu noi am distrus țara, ci clasa politică, nu noi am creat o lume hidoasă, ci clasa politică, nu noi suntem vinovați pentru copiii care sufereau de foame și de frig pe vremea lui Ceaușescu, nu noi am creat comunismul bolșevic criminal, nu noi furam pe vremea odiosului, nu noi am eșuat în educația copiiilor, nu noi aplaudam când era executat Ceaușescu, nu noi suntem invidioși și trădători, ci clasa politică! 

PROIECTĂM toate greșelile noastre în alții. În felul acesta putem să ne plângem de milă și să găsim vinovați. Bun! Asta e clar! Dar cum de ajungem să-i apărăm, să-i adorăm, chiar cu orice preț, cum vine asta?! noi îi considerăm vinovați, dar tot noi îi apărăm? Adică pe românește, toți hulim hoții de la conducere... dar pe de altă parte îi tolerăm și chiar îi apărăm cu orice preț! De ce îi apărăm? N-are nicun sens, nu?! Ei, iată că are! Totul funcționează precum o oglindă, ne proiectăm pe noi înșine. Totul vine din noi, este realitatea din noi. Deci, cine sunt ei? NOI! Guvernanții sunt proiecțiile, creația noastră, clonele noastre. Așa că avem același virus, aceleași metehne, aceleași apucături, facem aceleași greșeli, avem aceleași programe mentale. Știți câți Ili...cu, Nă..ase, Po..ta, C..ma, Ud..ea, Ci.rbea, G...dea, B..dea, Be..ali, Olga... are România? Muuulți! Și deci empatizăm cu ei. Ei (politicienii) sunt creația noastră, suntem noi proiectați în ei, ei sunt odraslele noastre, progeniturile noastre, cum să nu-i apărăm? Dar, totul se petrece în funcție de nevoile noastre. Când avem nevoie de o cură de conștiință, noi îi pedepsim! Când mizeriile noastre refulate în inconștient au „umplut sacul” și ies la suprafață (conștiință) atunci mentalul nostru pervers caută „vinovații”. Neasumarea eșecurilor și a greșelilor este CAMPIONAT MONDIAL. Totul pleacă de la EDUCAȚIE care încă se mai bazează pe acest mecanism, revelat de S. Freud. Deci, copiii acestei lumi sunt numai buni de pedepsit pentru greșelile adulților. Apoi, totul se osifică și se perpetuează și nu ne mai trebuie decât 2 tabere. În una proiectăm și expulzăm metehnele noastre și cealaltă devine „conștiința” noastră imaculată. Și nu e greu, pentru că ei (politicienii) s-au împărțit în două găști. Avem mereu pe cine da vina. În realitate toți greii partidelor provin din PCR.

Deci, când vrem să ne justificăm greșelile noastre, noi îi apărăm. Cred că ați auzit expresii de genul: "Lasă măi, ce dacă a furat! Dar ne-a dat și nouă 10 lei la pensie." "Ce bă, ce dac-a furat, bravo lui!" "Măi, lasă să fure, dar să facă ceva și pentru noi!" "Ce dacă, bă, au bătut minerii și au violat? Ei ce căutau în calea lor?" Justificăm tot: hoția noastră, minciuna noastră, agresivitatea noastră, nimicnicia noastră. Halucinant, nu? Ei (conducătorii) sunt Persona, sunt măștile noastre. Nouă ne convine, dar și lor. Este ca un mariaj... pentru că de cealaltă parte, a politicienilor, a conducătorilor... se întâmplă același proces. De fapt simbioza este perfectă. Suntem la fel! Gândim la fel! Suferim împreună! Dar haideți să vedem de ce foarte mulți români de rând (care au trăit în comunism) nu își asumă acele vremuri, ce vor să ne ascundă? ... haideți să scoatem scheletul din dulap.

SPUNEȚI COPIILOR ADEVĂRUL... NU-I MAI MINȚIȚI!

În acei ani (80) România trăia un coșmar… lumea normală, civilizată, uitase demult de ororile războiului. Însă România era în continuare în stare de asediu, exact ca-n război… cozi nesfârşite pentru o bucată de carne, lapte, ouă şi brânză, care erau la raţie, frig năprasnic în case, fără lumină, propagandă mincinoasă pe micile ecrane (raportări megalo-patologice), reguli stricte de circulație noaptea, spionaj în toate casele românilor, fără Dumnezeu (era interzis!), fără libertatea cuvântului… exact ca în nazism! De altfel nazismul, stalinismul și fascismul sunt fețe ale aceleiași piese. Toate acestea sunt doar câteva realități din regimul de zi cu zi cu care oamenii ajunseseră să se obişnuiască până în anii `80, dar care trădau lipsa unei vieţi decente.... ATENȚIE! Nu toți românii trăiau acest coșmar. Aparatul de partid, PCR-iștii aveau ferme speciale (FERMA PARTIDULUI) și magazin cu desfacere în fiecare oraș (doar pentru ei), unde aveau tot ce-și doreau inima: cafea, banane, portocale, țigări Kent, măsline, carne și preparate din carne la liber, brânzeturi, cașcaval... toate de cea mai bună calitate! Copiii românilor de rând plângeau de foame! Exact ca și acum! Două lumi! Polticienii cu averi fabuloase îi mângâie pe creștet pe săracii obidiți! 

O JUMĂTATE DE PÂINE, PENTRU UN OM! LA CARTELĂ!

După calculele comuniştilor, pentru o persoană era de ajuns o jumătate de pâine, nici mai mult nici mai puţin.... te prezentai la magazinul de pâine, musai cu cartela la tine, şi abia după ce arătai acest document ți se vindea pâinea. Vânzătorul bifa cu pixul pe ziua respectivă, ca nu cumva cumpărătorul să mai vină o dată să ia pâine. Poate că veți spune că era de ajuns, dar nu știți că românii mâncau foarte multă pâine, pentru că pâinea le ținea la foame. Știți că românii sunt campioni la mâncat pâine?

UN KILOGRAM/LITRU DE PERSOANĂ ÎNTR-O LUNĂ...

Zahărul, făina şi uleiul se vindeau tot pe cartelă, câte un kilogram/litru de persoană într-o lună... și chiar și așa cozile la alimente erau interminabile. Alimentările... de cele mai multe ori erau goale! Se băteau oamenii la coadă ore întregi pentru un kilogram de portocale ... care se găseau doar o dată sau de două ori pe an (copiii de la țară nici nu știau cum arată). Printre cei care formau cozile erau mulți copii (părinții făureau progresul socialist la serviciu). Acești copii, care deseori stăteau în frig (iarna), erau călcați în picioare și admonestați de niște adulți animalizați. Nu vreți să știți prin ce traume am trecut noi, copiii, care am trăit acele vremuri. Nu puțini erau copiii care se trezeau zilnic la 5 dimineața, trimiși de părinți, pentru a-și procura litrul de lapte zilnic. La ora 8 trebuiau să fie la școală.

CĂLDURA DIN LOCUINŢE, ENERGIA ELECTRICĂ, APA CALDĂ, CU PORŢIA...

Apa caldă era un lux... la fel și căldura, apartamentele erau veritabile beciuri... copiii se încălzeau cu sticle de apă încălzită... reumatismul este boala românilor!

TRANSPORTUL ÎN COMUN, O UMILINŢĂ... ȘI UN PERICOL DE MOARTE!

Pentru a merge la seriviciu, românii făceau adevărate scamatorii, echilibristică, pe scara mijloacelor de transport în comun, riscându-și viața. Nu puține erau accidentele… mai ales cu copii, ce stăteau agățați cu o mână în afara autobuzului sau tramvaiului (personal, mă mir că mai sunt în viață!) Voiau să ajungă la școală! Cine avea mașină erau un zeu, sau altfel spus, cadru de nădejde al PCR. În anii '80 numărul maşinilor înmatriculate în Bucureşti era de circa 100 de mii, faţă de cel de astăzi care depăşeşte două milioane... populația era aceeași… poate chiar mai mare! Comparativ, în țările dezvoltate era omul și mașina.

ȘPAGA, FURTUL, MÂNĂREALA… ERAU „SPORT NAȚIONAL”. ACEEAȘI MENTALITATE EXISTĂ ȘI AZI! Toată suflarea României fura! Ne mirăm acum de ce nimeni nu mai are reacție la hoții care distrug România?! De ce pactizează cu ei?

Viclenia, trocul, furtul de la locul de muncă, de pe ogoarele CAP-urilor, mânăreala, afacerile pe sub mână... deveniseră noile sporturi naționale ale Românilor! Azi vedem efectele... românii au aceeași mentalitate! Cei mai mulţi găseau metode să contracareze fenomenul lipsei prin metoda „trocul”... eu fur butoaie de la fabrică... tu-mi dai ulei... furat bineînțeles! Se fura cu mult sârg și ingeniozitate, evident mereu cu frică… dacă erai prins înfundai pușcăria. Dar foamea depășește frica! Când îți vezi copilașii suferind de foame… riști orice! Creativitatea atinsese culmi nebănuite. Cei de la Dacia Pitești furau segmenți… și le puneau zgardă la pisici sau la câini… care treceau ușor de gardul fabricii și de controlul de la poartă. Deși acum poate pare amuzant, pe atunci nu era. Uleiul se fura pe sub haine… se confecționau niște pungi speciale, care erau puse pe sub haine, în special prin zonele intime. Se putea scoate ușor 1-2 kile de ulei. Toată suflarea României fura! Ne mirăm acum de ce nimeni nu mai are reacție la hoții care distrug România?! De ce pactizează cu ei? Pentru că ei PROIECTEAZĂ (proiecție - expulzarea unor sentimente, dorințe, frustrări, pe care individul nu și le asumă) și TRANSFERĂ toate metehnele lor. Adică pe românește, toți hulim hoții de la conducere... dar pe de altă parte îi tolerăm și chiar îi apărăm (sindromul Coreea de Nord). Suntem la fel, gândim la fel, suferim la fel! Diferența este că unii fură o găină, fură doi lei (de la RATB, de la parcare, de la un cântar măsluit), alții fură o țară.

MINCIUNA, AMĂGIREA, PREFĂCĂTORIA, CONTINUĂ ȘI AZI! NOI NE PREFACEM CĂ TRĂIM FERICIȚI, VOI (POLITICIENII) VĂ PREFACEȚI CĂ VĂ PASĂ DE NOI!

Un lucru este clar: cei care îşi mai aduc aminte de vremurile din „iepoca de aur“ susţin la unison că toată lumea se prefăcea că trăişte bine şi că era fericită (exact ca în Coreea de Nord)... și cu toate acestea, observ cu stupoare că foarte mulți sunt fani Ceaușescu, că îl adoră, că vor să facă din el un erou, un erou dintr-un imbecil criminal. Nu neg, intenția lui o fi fost bună! Îmi pare rău... nu vreau să supăr pe nimeni... Ceaușescu a avut carismă, a avut potențial... dar nu l-a ajutat intelectul... pe lângă asta, a căzut la testul puterii. El chiar credea că este cel mai minunat, cel mai inteligent și mai puternic om din lume (delir psihotic)! Evident, eu n-am să fiu de acord niciodată cu sfârșitul său! A fost o crimă! Tot ce s-a realizat pe timpul lui a fost realizat de POPORUL ROMÂN, nu de Ceaușescu! El era un analfabet, abia vorbea! Voia cu orice preț să ne transforme pe toți în țărani! A „iesterminat” geniul românesc, a decapitat România! A provocat, cu orgoliul lui prostesc, marile puteri. A distrus sufletul și spiritul românesc, a distrus creativitatea românească, inventivitatea, genialitatea. A creat un om nou: parșiv, leneș, abject, trădător, mincinos, laș. Vom mai plăti încă 100 de ani de aici încolo. Și cu toate astea lumea îl adoră! Ba chiar au anumit zel care-mi dă fiori... boală? comportament deviant? ignoranță crasă sau viclenie perfidă? Nu vor să facă erou din Eminescu, de care avem atâta nevoie, că-i țara plină de analfabeți... dar pe Ceaușescu, un țăran analfabet torționar, da! Ale cui victime sunt? Cine e în spatele acestei manipulări ordinare? Dacă i-am lua acum pe acești nostalgici patologici și i-am teleporta din nou în acele vremuri... ar răcni ca din gură de șarpe... și cu toate astea... voi mai înțelegeți ceva?!

EDUCAȚIA AVEA UN SINGUR OBIECTIV PRINCIPAL: FĂURIREA DE CADRE PCR DE NĂDEJDE! 
Mulți din copii de azi nu înțeleg de ce la școală se dă fondul clasei, de ce trebuie să lingușești și să dai cadouri profesorilor, de ce învățătorul, profesorul face diferențe între elevi, de ce părinții se luptă pentru a câștiga bunăvoința învățătorului, de ce nu ai voie să pui întrebări deranjante, de ce profesorii se cred zei, de ce profesorii te tratează ca pe un infractor, mai ales la examene, de ce nu ai voie să gândești, de ce profesorul nu te vrea creativ, de ce nu dă doi bani pe inteligența ta.... Moșteniri din „iepoca de aur”. EDUCAȚIA AVEA UN SINGUR OBIECTIV PRINCIPAL: FĂURIREA DE CADRE PCR DE NĂDEJDE! Docilitatea conta, NU INTELIGENȚA! „Inteligenți” erau doar tovarășii.

Copiii care aveau părinți în funcții mari (toate erau de partid) sau care lucrau în domeniul alimentar (măcelar, brutar, șef de Alimentara) etc. ... erau cei mai buni din clasă! Era atât de frustrant și nedrept! De ce?! Păi nu aveai voie să concurezi beizadelele comuniste, ei făceau legea, sau mai bine spus, părinții lor! Acum aceștia ne conduc destinele: Olga, Elena, Daiana etc.. Ei trebuiau să fie cei mai-cei mai! Exact precum TOVARĂȘUL! Era cineva mai deștept ca el? Ferească Dumnezeu! Puteai fi executat! Coronițele și premierile erau adevărate tragedii sau măscării, nici nu știi cum să le spui. În marea lor majoritate, cei care luau „coronițe” sau erau „primii șoimi” nu erau cei care ar fi meritat pe drept. Pentru aceasta, cineva trebuia să fie depunctat, evident, cei mai buni. Erau puțini cei care deși aveau părinții în funcții mari... erau și meritoși pe drept. Dar erau. 

Pe ici, pe colo existau și profesori demni, care nu dădeau doi bani pe propaganda comunistă. De fapt, în marea lor majoritate, învățătorii și profesorii își băteau capul doar cu câțiva elevi, un nucleu, care era atent selecționat, în funcție de statutul părinților. Mai erau și copii care nu aveau părinți „cadre de nădejde” și care se luptau și înfruntau profesorii pentru atitudinea lor nedreaptă. Unii câștigau, alții abandonau lupta. Așa că suportau umilința, disprețul și bătaia! Vorba bancului... Bulă, ce pasăre știi? Crocodilul.... Prostule, idiotule, ce-i tactu? Consiler cu propaganda de partid! Ei, măi copii, să știți că și crocodilul mai zboară uneori, dar la joasă înălțime! NE MAI ÎNTREBĂM ACUM DE CE ÎNVĂȚĂMÂNTUL ROMÂNESC ESTE DISTRUS? PĂI CINE AU FOST MINȘTRII DE DUPĂ 89? FOȘTII COMUNIȘTI! CINE A PREDAT ÎN ȘCOLILE ROMÂNEȘTI DUPĂ 89?

CAUZA DEZASTRULUI: NOSTALGIA PATOLOGICĂ!

Vreți oprirea dezastrului?! Trebuie să înțelegem că actuala clasă politică nu este altceva decât O CONTINUARE a dezastrului care a venit peste România (înainte de 1989). În fond cine este Il..scu, R..man, N..tase, And..nescu, G..ană, Tăr..eanu, B..escu, B..c, B..ga?... foștii PCR-iști! Nimic nu s-a schimbat! Ei sunt școliți la școală comunistă și sunt creația și moștenirea Ceaușeștilor, care erau niște minți bolnave, patologice (cu acte medicale!). Studiați să vedeți câte similarități (aroganță, structură mafiotă, limbaj de lemn, analfabetism, doctorate etc.) sunt între tovarășii, fostul cuplu sinistru prezidențial și cei din clasa politică actuală! Au exact aceleași apucături! Exact precum tovarășa analfabetă, care a devenit apoi academiciană (și care nu știa nici formula chimică apei)... exact tot așa... au devenit și ei doctori și academicieni, nimic nu s-a schimbat! N-am nimic cu ei... dar să facă un pas în spate, să ne lase în pace, ei nu ne pot da lecții de morală! Așchia nu sare departe de trunchi! Pe aceștia nu-i mai educă nimeni, nu le mai scoate nimeni din oase stalinismul, chiar dacă unii și-au dorit asta. Cum poți avea încredere în niște oameni care, înainte de 89, au mințit, au trădat (aplaudându-l pe tovarăşul), au decapitat (la propriu și la figurat), care au fost niște fiare (securişti, torţionari), care și-au făcut semenii sclavi, care trăiau ca regii în timp ce unii plângeau de foame, care au fost parte din nomenclatura de dinainte de 89 ??? La vremuri noi, oameni noi!

HOTĂRÂȚI-VĂ, VREȚI BINELE ACESTEI ȚĂRI? MULȚI SUNT ÎNCĂ CU FUNDUL ÎN DOUĂ LUNTRII!  VOR ȘI ÎNAINTE ȘI ÎNAPOI!

Cei care sunt nostalgici după fostul regim nu-și dau seama că mențin și perpetuează o energie, o stare de fapt... că îl susțin și-l perpetuează pe ...escu (întâiul)... și tot neamul lui de politruci securiști (succesorii) care au distrus cu sălbăticie țara, că sunt de acord cu teroarea (mineriadele), CĂ SUNT ÎMPOTRIVA SPIRITUALITĂȚII (știind faptul că staliniștii-comuniști urăsc de moarte tot ceea ce este spiritual), că sunt de acord cu genocidul făcut intelectualilor și patrioților români (situație existentă încă!), pentru că ei nu iubesc cultura, învățătura - deci plagiatele se impun! Cum să-și ascundă incultura? că sunt de acord cu cei care au oprimat în pușcării mințile luminate ale acestei țări, că susțin distrugerea României, că își alungă copiii în pribegie, viitorul unei țări, nedându-le nicio șansă! Nu-și dau seama că sunt părtași la toate acestea!

NU ASTA ESTE SOLUȚIA!

Susținând un amalgam de bine și rău, mai mult rău, nu rezolvăm nimic! VIITORUL ESTE ÎN FAȚĂ, NU ÎN SPATE! Soluția este să creăm noi idealuri bazate pe inteligență și înțelepciune, pe învățăturile spirituale milenare românești, pe geniul românesc plin de bun simț! România este țara geniilor și a sfinților, luați-i pe aceștia ca ideal, ca stindard! Politrucii nu iubesc geniile și nici sfinții, ci doar se folosesc cu nerușinare de ei.

După părerea mea… totul în țara asta trebuie eminescizat, ștefanizat, spiritualizat!


2016

Aceste articole nu pot fi citate sau publicate în alte lucrări fără citarea sursei. Legea copyright-ului pedepsește grav această încălcare a drepturilor de autor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.